På dyrehospital i menneskelige rammer

Frederikshavn Dyrehospital satser både på det bedste udstyr og på professionelle medarbejdere med varme hænder.

På Frederikshavn Dyrehospital, Vendsyssels største specialiserede hospital for kæledyr, mødes du af et lyst og venligt miljø, udstyret med det bedste af det udstyr, der er på markedet og indrettet så dyrene stresses mindst muligt. Du og dit dyr bliver modtaget af professionelle medarbejdere, der lægger vægt på, at både dyr og mennesker er trygge ved situationen. Der er tid til gode råd og varme hænder, så dit dyr bliver fortrolig med situationen.
Vi lægger stor vægt på, at vore kunder mødes af et rart og trygt miljø, og som det specialiserede smådyrshospital, vi er, også af medarbejdere med høje faglige kompetencer. Vi prioriterer efteruddannelse af alle vore medarbejdere højt og råder i dag over kompetencer indenfor mange områder.

Hjælpeorganisationer

Vi arbejder for både Dyrenes beskyttelse og Kattens Værn.

Vi ser det som en vigtig opgave at give en håndsrækning til de to organisationer, som gør en stor indsats for at hjælpe vilde, herreløse og tilskadekomne dyr. Her får dyrene den behandling, de har brug for og bliver gjort klar, til at komme videre til en ny god familie. De bliver neutraliseret, mærket, vaccineret og lærer tillid og tryghed ved omgang med mennesker. Mere end tusinde kæledyr finder hvert år på den måde et godt sted at være.

Frederikshavn Dyrehospital driver klinikken hos Dyrenes Beskyttelse, Nordjyllands Internat, ved Hjallerup. Her sørger hospitalets dyrlæger to gange om ugen for at de herreløse og nødstedte dyr, der indleveres til internatet, får den nødvendige behandling. På Dyrenes Beskyttelses Internat indleveres alle former for kæledyr – mest hunde og katte, men også kaniner, marsvin, fugle og krybdyr. Hvis du er interesseret i at hjælpe et herreløst dyr, så klik på linket nederest på siden

På sammen måde hjælper vi Kattens Værn i Aalborg. På Kattens Værn formidler man katte til omplacering og herreløse katte. Desuden neutraliserer vi et større antal vildkatte til genudsætning. Hvis du er interesseret i en formidlingskat fra Kattens Værn, så klik på linket nederst på siden.

Begge internater har brug for hjælp, da de ikke modtager offentlig støtte. Både økonomisk støtte og nogle timers frivilligt arbejde modtages – du kan kontakte dem via linket her.

 

 

Modtagelse

Her modtages alle af vore sygeplejersker.  Her klares tidsbestilling, forespørgsler, modtagelse til hospitalet og afregning efter konsultation.

Ventetid

Der er indrettet separat venteværelse til hund og kat, så de stresses mindst muligt, hvis der er ventetid. I venteværelset forefindes kaffemaskine og koldt drikkevand – både til ejer og kæledyr.

Konsultation

Undersøgelse, behandling af mindre lidelser og ambulante sygdomme foregår i tre store, lyse konsultationsrum. Af hensyn til dyrene har vi udstyret rummene med aircondition, så særligt hundene ikke bliver alt for varme i sommerperioden.

Indlæggelse

I forbindelse med undersøgelse eller operation kan det være nødvendigt at indlægge. Det sker i lyse og rolige lokaler og under løbende opsyn. De fleste hunde og katte får et let beroligende middel ved indlæggelsen, så oplevelsen ikke stresser dyret. Hvis det er nødvendigt har vi mulighed for at have dit dyr indlagt i flere dage, men som regel sendes dyrene hjem efter en dags indlæggelse.

Alle indlagte dyr luftes midt på dagen og tilbydes vand og mad. Hvis dit dyr har været bedøvet, bliver det først tilbudt mad og vand, når det er tilstrækkeligt vågent efter narkosen.

Dyr der indlægges må meget gerne have ting med hjemme fra. En trøje, et tæppe eller en kurv der har hjemmelig duft, kan være en god ting, når rammerne er ukendte og måske lidt utrygge.

 

Operation og narkose

Operationer foretages dagligt på dyrehospitalet. Vi operere alt lige fra komplicerede brud og kræftsvulster til små knuder og hornhindesår.

Skal din hund opereres afleverer du den som regel samme morgen. Du kommer ind til kirurgen der skal foretage operationen og I snakker forløbet igennem. Har du spørgsmål til, eller er bekymret for narkose, selve operationen eller pris, er der tid til en snak om det, så du kan føle dig tryg ved forløbet. Samtidigt aftales et tidspunkt hvor du kan hente dit dyr igen. Dit dyr får ved afleveringen eller umiddelbart efter, en indsprøjtning med beroligende medicin samt smertestillende, så den kan slappe af under forberedelsen til operationen.

Narkose

På dyrehospitalet bruger vi en bred vifte af forskellige former for bedøvelse. Hvilket type dit dyr skal have, afhænger af hvad der skal ske (længde og type af operation) samt alder, race og tilstanden på dit dyr.

De fleste dyr der bedøves på dyrehospitalet, bliver bedøvet i en inhalationsnarkose. Det betyder at dyret får en meget korttidsvirkende indsprøjtning med et ærligt bedøvelsesmiddel. Når dyret er faldet i søvn, bliver det “intuberet”, det vil sige får lagt en slange ned i luftrøret. Derefter fortsættes bedøvelsen med gas og ilt som ledes ned i dyrets lunger via slangen. Denne form for narkose er meget sikker, man kan regulerer hvor dybt dyret sover og hurtigt vække det hvis der opstår problemer. Narkosen er rigtig god hvis dyret skal været bedøvet i lidt længere tid, da man hele tiden kan styre hvordan dyret sover og vække det igen når operationen er overstået.

Operation

Selve operationen foregår i en af vores to operationsstuer. Vi har en operationsstue til operationer i led, knogler og organer og en anden operationsstue kun til tandoperationer.

Dit dyr klargøres i forberedelsesrummet. Her anlægges et “venflon”. Et venflon er en lille plastikslange som ligges ind i en blodåret – som regel på et forben. Igennem denne lille slange kan gives medicin, væske eller bedøvelsesmiddel under operationen. Da dit dyr har fået noget beroligende og smertestillende inden, gør det ikke ondt at fået lagt venflon.

Dyret bliver så bedøvet. Derefter klargøres operationsområdet. Der klippes, vaskes og desinficeres inden dyret flyttes ind i operationsrummet. Dette sker i forberedelsen for at holde operationsrummenen så rene som muligt, for at nedsætte risikoen for infektioner i operationssåret.

På operationsstuen har vi investeret i det bedste udstyr på markedet inden for narkose, overvågning (måling af puls, blodtryk, iltniveau, respirationsfrekvens og EKG) samt respirator, sug oma. Ved operation vil der som udgangspunkt være en dyrlæge (kirurg) og en sygeplejerske, der assisterer samt overvåger, at dyret ligger godt i narkosen og at droppet fungerer m.v. Ved større operationer er der ofte to eller tre sygeplejersker og to dyrlæger.

Opvågning og smertebehandling

Efter operationen ligger dit dyr til opvågning. Der frakobles først ilt og overvågning når dit dyr har synkerefleks samt er begyndt at være vågen. Opvågningen foregår under opsyn. De fleste dyr ligger på gulvvarme eller har varmepude. Efter bedøvelse har dyrene ikke helt kontrol over kropstemperaturen og de bliver nemt underafkølede. Det giver både en dårligere opvågning og mere ubehag, hvis ikke det behandles. Vi sørger hele tiden for at vurderer om dit dyr har smerter. På hospitalet har vi en lang række smertestillende stoffer, som vi har stor erfaring med at bruge. På den måde kan vi sikre dit dyr, så smertelindret en opvågning som det er muligt.

 

Tandklinik

Vi har over de seneste år indrettet en ny tandafdeling med alt moderne udstyr. En følge af at rigtigt mange dyr har dårlige tænder og derfor behov for tandbehandling. Som i operationsstuen er her moderne narkoseudstyr, overvågningsudstyr til dyret, mens det er i narkose. Nødvendigt, da næsten alt tandarbejde på dyr skal foregå i fuld narkose. Tandklinikken råder også over et røntgen apparat specielt til tandrøntgen samt en effektiv tandunit med tandrenser, sug, skyl og bor. Det sikrer kort og effektiv tandbehandling og dermed så kort bedøvelsestid som muligt.

Laboratorie

Dyrehospitalet råder over moderne og pålideligt udstyr til analyse af blod og urin. Her afsløres mange tegn på sygdomme og er en uundværlig del af arbejdet med at stille så nøjagtige diagnoser som muligt.

Vores investering i blodanalyse apparatur gør, at vi inden for få timer kan lave de fleste blodanalyser selv. På den måde har vi hurtigt svar på livsvigtige prøver, hvis dit dyr er akut syg.

 

Røntgen

Vores moderne digitale røntgen apparatur tager fantastiske billeder. Røntgenbilleder er idag en integreret del af mange undersøgelser. Det bruges til at stille diagnoser inden for mange sygdomme i knogler og organer.

Alle dyrlæger på dyrehospitalet er idag autoriseret til at tage billeder til avlsgodkendelse af hunde med HD(hofte dysplasi), AD(albue dysplasi)og OCD(ledmus i skulder). Hvis du er med i Dansk Kennel Klub(DKK) skal du have en rekvisition inden vi kan tage billederne. Link under teksten

Ultralydsscanner – effektivt supplement til røntgen

Sikkerhed i diagnosearbejde stærkt øget med ultralydsscanning af bl.a. organer i bughulen.

Frederikshavn Dyrehospital valgte for to år siden en stor investering i en ultralydsscanner i topklasse. Scanneren benyttes med gode resultater, til undersøgelse i vores daglige arbejde. Den er meget effektiv til undersøgelse af organer i bughulen (lever, nyrer, tarme, livmoder, æggestokke og blære). Med scanneren får vi værdifulde oplysninger, som vi ikke kan få gennem f.eks. røntgen. Derfor lader vi ofte de to undersøgelsesmetoder supplere hinanden, så vi får et så bredt og grundigt diagnosemateriale som overhovedet muligt.

Scanneren er også værdifuld til undersøgelse af fostre, helt som vi kender det hos mennesker. Vi kan bestemme fostrenes alder og om de udvikler sig normalt.

Nøjagtig fastlæggelse af drægtighed en anden landevinding med scanneren. Allerede fra 18-19 dagen efter parring kan scanning afsløre om parringen er lykkedes eller skal gentages.

Ofte bruges scanneren også inden et kejsersnit besluttet for at afklare, om hvalpene eller killingerne har det godt.

Butik – byens bedste vejledning

I hospitalets forrum er indrettet en butik med et stort udvalg af foder og andre produkter til kæledyr. Vi sælger kvalitetsfoder fra bla Hill’s, Royal Canin, Specifik, Vetpro og Eukanuba. Desuden har vi et flot sortiment af liner, halsbånd, børster kamme og plejeprodukter.

Men det bedste er ikke produkterne – det er den vejledning du får. Vi har uden sammenligning det bedst uddannede personale i hele byen. Så kom forbi til en snak om de rette valg af foder og udstyr til dit dyr.

Vagt 24-7-365

Vi er med i vagtordning, som betyder, at du som kunde hos os kan få fat i en kvalificeret dyrlæge døgnet rundt, året rundt. Dyrlægen kontaktes via vores telefonnummer, 98425560. Dyrlægen kan være tilknyttet klinikker i Bindslev, Sindal, Hjørring, Jerslev, Løkken, Lendum eller Frederikshavn. Du skal selv kunne komme til vagtklinikken. Der vil være et tillæg uden for normal arbejdstid, og der forventes kontant betaling eller betaling med kort i forbindelse med konsultationen.

 

Links

Besøg vores samarbejdspartnere:

> Find vej > Online  booking

Ring på 98 42 55 60


Åbningstider

Telefonen er åben fra
Mandag til fredag 8:00-17:00

Konsultation på hverdage efter tidsbestilling

Ved akut sygdom:
Døgnet rundt: 98425560