Min kats øjne løber

Røde, betændte eller løbende katteøjne kan have mange forklaringer fra simpel betændelse, virusinfektion til hornhindesår.

Døjer din kat med unormalt meget udflåd fra øjnene, blinker den ofte, har hævede øjenomgivelser bør det undersøges nærmere. Hvis en øjenlidelse får lov at udvikle sig kan det resultere i, at katten bliver blind.

Øjenbetændelse og hornhindesår
Øjenbetændelse er den hyppigste årsag til unormalt meget flåd, men årsagerne til flåd kan være mange og mere alvorlige end “blot” en øjenbetændelse. Hvis årsagen, efter grundig undersøgelse, viser sig at være en infektion i øjet med bakterier,  klares problemet ofte med øjnedråber eller øjensalve.

Hornhindesår kan også være årsag til udflåd. Her kræves hurtig og korrekt behandling med eksempelvis antibiotika for at forhindre at tilstanden forværres og gør katten blind. Hvis hornhindesåret skyldes slagsmål med en anden kat, undersøger vi at der ikke er egentligt hul i øjet efter en klo, i så fald skal der hurtig indsats med operation til at redde øjet.

Blinkhindefremfald skyldes, at blinkhinden, der normalt ligger bag det nederste øjenlåget, mere eller mindre dækker kattens øje. Årsagerne til blinkhindefremfald kan være mange – herunder systemisk sygdom, parasitter, infektioner eller øjenskade.

 

> Find vej > Online  booking

Ring på 98 42 55 60


Åbningstider

Telefonen er åben fra
Mandag til fredag 8:00-17:00

Konsultation på hverdage efter tidsbestilling

Ved akut sygdom:
Døgnet rundt: 98425560