Min kat har ikke spist i flere dage

På Dyrehospitalet møder vi ofte katte, der lider af spisevægring. Ofte lidt af et detektivarbejde at finde forklaringen på, hvorfor katten ikke vil røre madskålen.

Problemet med spisevægring hos katte forstærkes af, at katte dårligt tåler at faste. Allerede efter tre-fire dage begynder det at påvirke kattens lever. Så jo før dyrlægens detektivarbejde med at finde den bagvedliggende årsag til spisevægring, jo bedre for katten.

Undersøgelse og diagnose
På dyrehospitalet iværksætter vi en bred undersøgelse af katten med blodprøver, urinprøve eventuelt suppleret med røntgen og scanning. Ofte vil prøverne vise hvad den bagved liggende årsag til spisevægringen er. Årsagerne kan være mange, men nyreskader, leverskader, infektion og kræft er nogle af de hyppigste årsager. Hvis ikke undersøgelserne finder en årsag, er katten ofte “bare” gået i stå. Ofte vil behandling med appetitstimulerende midler, væske og særlig højenergi næring få katten på ret køl igen.

Behandling
Når diagnosen er stillet snakker vi situationen igennem med kattens ejer og fastlægger derefter behandlingsforløbet ud fra årsagen til spisevægringen.

> Find vej > Online  booking

Ring på 98 42 55 60


Åbningstider

Telefonen er åben fra
Mandag til fredag 8:00-17:00

Konsultation på hverdage efter tidsbestilling

Ved akut sygdom:
Døgnet rundt: 98425560